ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Ataşehirli öğrenciler Yazarlar’la buluşuyor

6.3.2014

Ataşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamında Psikolog ve Yazar Üstün Dökmen Ataşehirli öğrencilerle buluştu.



Öğrencilerde kitap okuma bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda yapılan konferansa Ataşehir’deki ilköğretim ve lise öğrencileri katıldı.



Konferansta Yazar Üstün Dökmen öğrencilere Hayata dair paylaşımlarda bulundu.



Dökmen; Çin Seddi’nden Mevlana’ya kadar çeşitli konularda örnekler vererek gerçekleştirdiği konuşmasında; “Erkeğin kadına göre cinsiyetinden kaynaklanan bir zihin üstünlüğü yoktur, Erkek kadından üstün değildir” diyerek kadın erkek eşitliğine de vurgu yaptı. Prof. Dr. Dökmen’in sözlerini ilgiyle dinleyen öğrenciler, Dökmen’in skeçlerini de ilgiyle takip ettiler.



Proje sayesinde öğrenciler, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşup onlara kitapları hakkındaki görüş ve eleştirilerini doğrudan iletme imkanına sahip oluyor. Gösteri sonunda Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Prof. Dr. Üstün Dökmen’e plaket ve çiçek verdi.








Ataşehirli Çocuklar Yaz Atölyelerinde Yeteneklerini Sergiliyor | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Ataşehirli Çocuklar Yaz Atölyelerinde yeteneklerini sergiliyor

17.7.2014

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği yaz atölye çalışmaları; ATAMEM, Kayışdağı Lions, İnönü, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, 30 Ağustos ve Aşık Veysel Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerinde devam ediyor.

07-13 yaş arasındaki çocukların katıldığı ve 29 Ağustos’a kadar devam edecek çalışmalar kapsamında; Müzik, Resim, Heykel, Dans, Drama, Halk oyunları, Perküsyon, Satranç, Mucitler, Becerikli Eller, Akıl ve Zekâ oyunları branşlarında atölye çalışmaları yapılıyor. 

Müzik: Atölye kapsamında atık malzemelerden enstrüman yapımı ve çalımı, koro ve toplu ses çalışmaları yer alıyor.

Resim: Atölye kapsamında doku, baskı, ressamdan kopya, lave tekniği, mask boyama, sulu boya ve pastel boya çalışmaları yapılıyor.

Heykel: Malzeme bilgisi, çamurla tanışma, form bilgisi (heykelde ışık, gölge, hacim vs vs) yer alıyor.

Dans: Temel dans figürlerinin çalışıldığı atölyede çeşitli Latin danslarından uygulamalar yapılıyor.

Halk Oyunları: Tüm yörelerden temel halk oyunları figür çalışmaları ile halk oyunları ile tanışan çocuklara iki yöre öğretilmesi hedefleniyor.

Drama: Tanışma oyunları, dikkat oyunları, düşünme oyunları ve eleştirme oyunları yer alıyor.

Perküsyon: Nota eğitimi, enstrüman ile tanışma, temel vuruş teknikleri ve toplu çalma etütleri yapılıyor.

Satranç: Satranç tarihi, taşları tanıma, hamleler ve geliştirici teknik çalışmalar yer alıyor.

Mucitler Atölyesi: Yaş gruplarına göre deneyler ve uzayla ilgili bilgilendirme ile film gösterimleri yapılıyor.

Akıl ve Zeka Oyunları: Çocuğun IQ’suna  civarında etki edecek akıl ve zeka oyunları ile 8 haftalık bir eğitim yapılıyor. Oyunlar grupların yaş ve seviyelerine göre belirleniyor.

Eğitim Seminerleri: Alanında uzman psikologlar tarafından belirlenen konular ile çocuklara “Çocuk Hakları ve Cinsel istismar” ile ilgili bilgilendirmede bulunuluyor.

Geziler: Öğretmenler tarafından belirlenen ses kayıt stüdyolarına ve enstrüman yapım atölyelerine geziler düzenlenerek; öğrencilerin kayıt aşamalarını ve enstrümanların yapım aşamalarını yerinde görmeleri sağlanıyor.