ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Okul Müdürleri çevre konulu kahvaltıda buluştu

13.11.2015

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İlçede bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları ve bundan sonraki yeni projelerini düzenlenen bir kahvaltı ile okul müdürlerine ve okul yöneticilerine sundu.

Çevre konulu kahvaltı toplantısına; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Orhan Kuzu ve Cemalettin Saydam, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehir Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Şahin, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Koordinatörü Ahmet Cihat Kahraman, TAP Derneği Eğitim Sorumlusu Savaş Arna, Deha Biodizel Müdür Yardımcısı Nihal Karakuş, Özen Cam Genel Müdürü Eylem Öztürk, ÇEVKO Çevre Mühendisi Gonca Gül Çiçek, Taşlar Kağıt Proje Müdürü Ayşegül Bozkurt, Ülker Sports Arena Pazarlama Yöneticisi Esra Tezel katıldı.

Ataşehir’deki ilkokul ve ortaokul müdürlerinin katıldığı toplantıda Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve devam eden geri dönüşüm projeleri anlatıldı.

Başta okullar olmak üzere öğrencilere çeşitli kuruluşlar tarafından çevre konulu eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını, atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüşüm materyallerinin okullardan nasıl toplanması konusunda okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çok önemli rolü olduğu belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, okullarda atık yönetiminin ve kaynağında ayrı toplamanın daha etkin halde yapılacağını ifade etti.

Çevre konusunda Ataşehir Belediyesi ile birlikte işbirliğinde olan kurumların yetkilileri de okullarda geri dönüşebilen atıkların toplanılması ile ilgili yaşanılan sıkıntıları belirtilerek çözüm önerileri sundular.

 

 

Okul Müdürleri Çevre Konulu Kahvaltıda Buluştu | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Okul Müdürleri çevre konulu kahvaltıda buluştu

13.11.2015

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İlçede bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları ve bundan sonraki yeni projelerini düzenlenen bir kahvaltı ile okul müdürlerine ve okul yöneticilerine sundu.

Çevre konulu kahvaltı toplantısına; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Orhan Kuzu ve Cemalettin Saydam, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Ataşehir Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Şahin, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Koordinatörü Ahmet Cihat Kahraman, TAP Derneği Eğitim Sorumlusu Savaş Arna, Deha Biodizel Müdür Yardımcısı Nihal Karakuş, Özen Cam Genel Müdürü Eylem Öztürk, ÇEVKO Çevre Mühendisi Gonca Gül Çiçek, Taşlar Kağıt Proje Müdürü Ayşegül Bozkurt, Ülker Sports Arena Pazarlama Yöneticisi Esra Tezel katıldı.

Ataşehir’deki ilkokul ve ortaokul müdürlerinin katıldığı toplantıda Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve devam eden geri dönüşüm projeleri anlatıldı.

Başta okullar olmak üzere öğrencilere çeşitli kuruluşlar tarafından çevre konulu eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını, atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüşüm materyallerinin okullardan nasıl toplanması konusunda okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çok önemli rolü olduğu belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, okullarda atık yönetiminin ve kaynağında ayrı toplamanın daha etkin halde yapılacağını ifade etti.

Çevre konusunda Ataşehir Belediyesi ile birlikte işbirliğinde olan kurumların yetkilileri de okullarda geri dönüşebilen atıkların toplanılması ile ilgili yaşanılan sıkıntıları belirtilerek çözüm önerileri sundular.

 

 

Avrupa Atık Azaltım Haftası’na Özel Etkinlikler | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI’NA ÖZEL ETKİNLİKLER

15.11.2024

Ataşehir Belediyesi, “Avrupa Atık Azaltım Haftası” kapsamında bu yılın teması olan “Gıda Atıkları” konusu üzerine; gıda atıklarının azaltılması, yeniden değerlendirilmesi ve geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinlikleri düzenleyecek.

Atık önleme konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir girişim olan Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda (European Week for Waste Reduction), her yıl Kasım ayı içerisinde farklı temalar seçilerek çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde; kamu idareleri, özel şirketler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar dahil olmak üzere geniş bir kitle tarafından bir hafta boyunca etkinlikler düzenleniyor. 

Bu yılın teması olarak “Gıda Atıkları” başlığı seçilirken, “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” mottosuyla da Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında 16-24 Kasım 2024 tarihlerinde farkındalık etkinlikleri yapılacak.

Atık azaltım faaliyetlerine destek olmak için Ataşehir Belediyesi de bu haftaya özel çeşitli atölyeler, workshoplar ve panel gibi etkinlikler hazırladı.

21 Kasım’da İnovatif Çevre Eğitim Merkezi’nde “Atıksız Mutfak ve Bokashi Kompostu Yapım Atölyesi” düzenlenecek. 24 Kasım’da da İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde “Gıdamızın Bugünü ve Geleceği” konulu panel yapılacak.

 

ETKİNLİKLER

ATIKSIZ MUTFAK VE BOKASHİ KOMPOSTU YAPIM ATÖLYESİ

Tarih: 21 Kasım 2024 Perşembe Saat: 10.00

Yer: İnovatif Çevre Eğitim Merkezi

Kayıt Linki: https://forms.gle/hFEfcDRZJZBGkN2J7

 

GIDAMIZIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ PANELİ

“Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı”

Tarih: 24 Kasım 2024 Saat: 14.00

Yer: İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi

 

Moderatör: Çiğdem Kara – Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü

 

Gıdamızın Bugünü ve Geleceği Gıda İsrafının ve Atıklarının Önlenmesine Dair Öneriler

Konuşmacı: Berat İnci – Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 

Gıda İsrafı ile Mücadelenin En Güçlü Yönetimi Olarak “Gıda Bankacılığı”

Konuşmacı: Nil Tibukoğlu – Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü

 

Gıda Sektöründeki İşletmeler Gıda İsrafına Nasıl Dur Diyebilir?

Konuşmacı: Elif Üngör – Akkomarka Restoran Topluluğu Genel Müdür Yardımcısı – Gıda Mühendisi

Avrupa Atık Azaltım Haftası’na Özel Etkinlikler | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI’NA ÖZEL ETKİNLİKLER

15.11.2024

Ataşehir Belediyesi, “Avrupa Atık Azaltım Haftası” kapsamında bu yılın teması olan “Gıda Atıkları” konusu üzerine; gıda atıklarının azaltılması, yeniden değerlendirilmesi ve geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinlikleri düzenleyecek.

Atık önleme konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir girişim olan Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda (European Week for Waste Reduction), her yıl Kasım ayı içerisinde farklı temalar seçilerek çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde; kamu idareleri, özel şirketler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar dahil olmak üzere geniş bir kitle tarafından bir hafta boyunca etkinlikler düzenleniyor. 

Bu yılın teması olarak “Gıda Atıkları” başlığı seçilirken, “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” mottosuyla da Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında 16-24 Kasım 2024 tarihlerinde farkındalık etkinlikleri yapılacak.

Atık azaltım faaliyetlerine destek olmak için Ataşehir Belediyesi de bu haftaya özel çeşitli atölyeler, workshoplar ve panel gibi etkinlikler hazırladı.

21 Kasım’da İnovatif Çevre Eğitim Merkezi’nde “Atıksız Mutfak ve Bokashi Kompostu Yapım Atölyesi” düzenlenecek. 24 Kasım’da da İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde “Gıdamızın Bugünü ve Geleceği” konulu panel yapılacak.

 

ETKİNLİKLER

ATIKSIZ MUTFAK VE BOKASHİ KOMPOSTU YAPIM ATÖLYESİ

Tarih: 21 Kasım 2024 Perşembe Saat: 10.00

Yer: İnovatif Çevre Eğitim Merkezi

Kayıt Linki: https://forms.gle/hFEfcDRZJZBGkN2J7

 

GIDAMIZIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ PANELİ

“Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı”

Tarih: 24 Kasım 2024 Saat: 14.00

Yer: İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi

 

Moderatör: Çiğdem Kara – Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü

 

Gıdamızın Bugünü ve Geleceği Gıda İsrafının ve Atıklarının Önlenmesine Dair Öneriler

Konuşmacı: Berat İnci – Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 

Gıda İsrafı ile Mücadelenin En Güçlü Yönetimi Olarak “Gıda Bankacılığı”

Konuşmacı: Nil Tibukoğlu – Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü

 

Gıda Sektöründeki İşletmeler Gıda İsrafına Nasıl Dur Diyebilir?

Konuşmacı: Elif Üngör – Akkomarka Restoran Topluluğu Genel Müdür Yardımcısı – Gıda Mühendisi