ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ATAŞEHİR’DE BARIŞIN MÜZİĞİ ÇALDI

15.1.2018

“Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali” kardeş iki kentin gençlerinin birlikte sahne aldığı konserle sona erdi. 

Yeni yılın ilk günlerinde klasik müziğin ritmini Ataşehir’e taşıyan festivalin kapanışında, 14 Ocak Pazar akşamı Almanya’dan Otto-Hahn-Gymnasium Gençlik Senfoni Orkestrası ile Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası birlikte sahne aldılar.

Oliver Drechsel Piyano Resitali ile başlayan gecede Türk ve Alman gençler, Ataşehirli sanatseverlerle buluştu. Ataşehir’in kardeş kenti Monheim am Rhein kentinde bulunan Otto-Hahn-Gymnasium okulunun gençlik senfoni orkestrası ile Ataşehirli gençlerden oluşan Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası, geçtiğimiz haftalarda birlikte Almanya’da konser vermişlerdi. Gençler arasında kurulan bu dostluk köprüsü giderek büyürken, gençler bir arada Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) yeniden sahne aldılar.    

Gençleri izlemeye gelen dinleyiciler salonu tamamen doldururken, konseri Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Monheim Belediye Başkan Yardımcısı Laura Töpfer, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan da müzikseverlerle birlikte izledi. 

7 - 14 Ocak tarihleri arasında MSKM’de düzenlenen konserlerle, yedi akşam klasik müzik dolu geçerken, festivalin sohbet bölümünde de üç gün söyleşiler düzenlendi.

Festival boyunca; Bilkent Senfoni Orkestrası, Pavel Steidl Gitar Resitali, Contraston Barok Topluluğu, İstanbul Klarnet Korosu, Özgür Aydın Piyano Resitali, genç yeteneklerden Nehir Özzengin & Tarık Kaan Alkan Piyano Resitali, Oliver Drechsel Piyano Resitali ile gençlik orkestralarının konserleri Ataşehirli müzikseverlerle buluştu.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği diğer büyük organizasyonlarda olduğu gibi, Klasik Müzik Festivali’nde de “Bir Kitap, Bir Bilet” uygulamasına devam edildi. Konser biletleri, müzikseverlere okunmuş birer kitap karşılığında verilirken, bilet bedeli olarak bağışlanan kitaplar, Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara ve “Bu Takside Kitap Var” kampanyasına destek olacak.

Elektronik Atık Topla, Geri Dönüşümüne Katkı Sağla! | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ELEKTRONİK ATIK TOPLA, GERİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI SAĞLA!

27.9.2017

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile ELDAY (Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği) “elektronik atık” konulu bir kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi. Kahvaltıya mahalle muhtarları, STK’lar, kent konseyi, sitelerin yönetim kurulu başkanları ve proje paydaşları katıldı. Katılımcılar, farkındalık yaratmak için kahvaltıya gelirken yanlarında elektronik atık getirdiler.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, elektronik atıkların tanımını yaparak başladığı konuşmasında bu atıkların içerdikleri; civa, kurşun ve CFC gazı gibi maddelerin doğaya verdikleri zararı anlattı.

Çevre koruma çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Kartal, geri dönüşüm konusunda doğru davranış oluşturma, doğru toplama sistemi ve yurt dışındaki örneklerden bahsetti. Proje paydaşlarıyla çok iyi anlaştıklarını ve iyi işlere imza attıklarını belirten Kartal, Ataşehir Belediyesi olarak 100 ton elektronik atık topladıklarını ve bunları lisanslı tesislere geri dönüşüme gönderdiklerini söyledi.

ELDAY Yerel Yönetimler Yöneticisi İlkim Yiğit ise yaptığı konuşmada dernekleri hakkında ve kullanılmayan ürünlerin geri dönüşüm sektörüne kazandırılması hakkında bilgiler verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan elektronik atıkların ülke bazında toplanması için 2015 yılında yetki aldıklarını ve çalışmalarına başladıklarını belirten Yiğit, geri dönüşümün mali ve ekonomik boyutlarını anlattı.

Türkiye’de çeliğin yüzde 70’inin ithal edildiğini ve toplam ithalatın yüzde 4’ünün hurda ithalatı olduğunu söyleyen Yiğit, elektrikli ve elektronik ürünlerin geri dönüşümünün ekonomik anlamda önemli bir kaynak olabileceğini vurguladı. Geri dönüşümün önemine dikkat çeken Yiğit verdiği örnekte; bir kilo demir elde etmek için bir demir madeninden 200 kilo cevher çıkartmak gerektiğini, oysa elektrikli ve elektronik atıkların prosesinden 2 kilo atıktan bir kilo demir elde edilebildiğini söyledi.  

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından katılımcılar da söz alarak görüşlerini ifade edip, önerilerini sundular.