ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ATAŞEHİR'DE SON DURUM

12.12.2017

 

İçişleri Bakanlığı tarafından, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırılmasının ardından sürece ilişkin bilgiler şu şekildedir.

- T.C. İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi; Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi gereğince geçici süreyle görevden uzaklaştırmıştır.

- Bazı basın-yayın organlarında ve kamuoyunda yanlış ifadeler yer almaktadır. “Görevden uzaklaştırma” ve “görevden alma” hukuksal anlamda farklı terimlerdir ve farklı uygulamaları vardır.

- Görevden uzaklaştırma kararının ardından 16 Aralık 2017 tarihinde Ataşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleşen seçimde İlhami Yılmaz Başkan Vekili olarak seçilmiştir.

- Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise İçişleri Bakanlığı’nın görevden uzaklaştırma kararını yargıya taşıyarak avukatları aracılığıyla hukuksal mücadelesini başlatmıştır.

“otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

“OTİZM EKSİKLİK DEĞİL, FARKLILIKTIR”

30.4.2018

Ataşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik hizmetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Bu kapsamda 30 Nisan Pazartesi günü Kayışdağı Lions Ataevi’nde saat 14.00’da “Otizmli Çocuklarda Erken Tanı ve Dil Konuşma Becerilerinin Önemi” isimli seminer düzenlendi.

Özel Eğitim Uzmanı Safiye Ateş tarafından verilen seminerde; otizm nedir, erken tanı ve otizmli çocuklar için hazırlanan programlar nelerdir, çocuklarda dil konuşma becerileri nasıl geliştirilir konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Otizmin dışardan kendini belli eden bir engel olmadığını ifade eden Ateş, “Otizm spektrum bozuklukları yani nörogelişimsel bir bozuktur. İki yaştan küçük çocuklarda pek çok belirtiyi görmek ve değerlendirmek mümkündür. 1 yaşındaki küçük çocuklarda klinik gözlem ile sosyal iletişimsel yetersizlik tespit edilebilir. Otizmden etkilenmiş çocukların tanılama süreçleri olabildiğince erken olursa tedavi ve eğitim imkânları daha etkili olur. Erken tanı ve otizmli çocuklar için hazırlanmış özel programlarla otizmden etkilenmiş çocukların dil konuşma becerileri de erken dönemde böylece desteklenmiş olur. Unutmayın, otizm eksiklik değil farklılıktır” dedi.

Safiye Ateş seminerde, “Çocuklarınızda özellikle yaşıtlarından farklı davranış biçimleri gördüğünüzde, göz teması kurmamasında, konuşmama, ismi ile seslendiğinizde tepki vermeme, komutları anlamakta zorlandığında, söyleneni dinlemememe veya anlamama, sürekli aynı şeyleri tekrarlama, dikkat problemi yaşanması, aşırı hareketlilik durumu, takıntılı davranışlarda bulunma, nesnelerin sadece bir parçasına odaklanma, el çırpma, bedenini sallama, sesler çıkarma gibi davranışlarına ve tepkilerine çok dikkat etmelisiniz” dedi.